Frit Læringsliv i Danmark.

8. marts 2021

Vupti! Så lavede vi lige en hjemmeside for registrerede hjemmeundervisere i Danmark, og alle der har interesse i hjemmeundervisning under dansk lovgivning. Vores side kommer til at være fuld af information vedr. undervisning ved hjemmets foranstaltning - altså når familien vælger at beholde undervisningspligten i hjemmet fremfor at uddelegere den til en skole, og også andet hjemmeunderviserguf.


Vi taler med frie stemmer uden noget foreningstilhør.


Vores formidling er rettet mod et mangfoldigt læringsspektrum - også alle former for ikke-skolificeret læring. For nemhedens skyld bruger vi, på siden her, ofte den overordnede betegnelse HU for hele det mangfoldige læringsspektrum, også selvom mange ikke-skolere ikke betegner sig som hjemmeundervisere. Hvis vi formidler noget omkring et specifikt læringssyn, så tydeliggør vi det ved at betegne det. .


Vi skyder siden her i luften selvom den slet ikke er fuld af al den information vi ønsker skal være tilgængelig endnu.. fordi det bare mærkes godt at vise verden at vi har dette projekt under udvikling. "Vi" er forøvrigt Catt og Ania, og vi er begge registrerede hjemmeundervisere - du kan snart læse mere fyldestgørende om hvem vi er under punktet Om os.


Vi vil bestræbe os på at videregive information om HUlovgivning og tilsyn på så saglig vis som muligt.

HUtilsyn i Danmark er stadig et område i "udvikling", så det er meningsfuldt for os at formidle hvad vi allerede ved, og hvad vi finder ud af undervejs, og dermed støtte til en gennemsigtig formidling om HUlovgivning i Danmark. Vi tror på at en sådan gennemsigtighed og saglighed er den bedste vej til at støtte/styrke den enkelte HUfamilie, dennes samarbejde med det kommunale tilsyn, og skabe generel HUforståelse.


Vores kommende blogindlæg vil have forskelligt indhold - f.eks både praktisk, tørt lovstof, systemkritik, personlige indlæg, inspiration, indignation, opdagelser.. you name it.. alt hvad vi finder relevant at bringe frem i forhold til at formidle HUlovgivning, vilkår, liv og praksis. Siden her er legeplads for både seriøs HUformidling, men også vores personlige HUinput og holdninger - seriøse som useriøse.


Vi har knyttet en Facebookgruppe til siden her - hvor der kan erfaringsudveksles og stilles spørgsmål til hinanden, da vi synes at der mangler et åbent og frit udvekslingsrum for HU'ere og HU interesserede. Facebookgruppen hedder Frit Læringsliv i Danmark, og er et fælles gratis HUforum og netværk, som skal anses som et demokratisk rum vi alle tager vare på.


Du er velkommen til at skrive til os hvis du har HUspørgsmål, som du synes er for private til at spørge om i et åbent HUforum. Du kan se kontaktoplysninger under "Om os" her på siden.


Vi lægger frivillig kraft i siden her, så svartid er derefter.


Vi glæder os til at se hvad der sker,

Catt og Ania.